WONINGBOUW

UTILITEIT

VERBOUW

BLOG

BEDRIJFS PROFIEL

CONTACT

INFORMATIERUIMTE DE LUTTE
OPDRACHTGEVER: NATUURMONUMENTEN
ARCHITECTUUR: SCHIPPER-DOUWES ARCHITECTUUR TE DELDEN
OPLEVERING: 2012

 
Op het erf aan de Bentheimerstraat in De Lutte is het beheerderscentrum gevestigd van Natuurmonumenten regio Noord Oost. Daarnaast staat een schuur met monumentenstatus. In het verleden is de schuur vanuit Fleringen in zijn geheel overgebracht naar De Lutte en daar opnieuw opgebouwd.
 
De schuur is aan renovatie toe en tegelijkertijd heeft Natuurmonumenten de wens om de schuur een nieuwe bestemming te geven als infocentrum en vergaderlokatie.
 
In het ontwerp is een keuze gemaakt voor een splitsing van twee funties; presentatie/voorlichtingsruimte en vergaderen. Het pand kan zo veelzijdiger worden ingezet. Het vergaderen gebeurt op de oorspronkelijke hooizolder in een glazen box los van de karakteristieke constructie. Qua uitstraling en materialisatie contrasteert dit deel maximaal met de schuur, maar blijft ook elk zijn identiteit behouden.